Developer Hub » Vacatures plaatsen via XML » Documentatie

Stap 1: Algemene informatie · Stap 2: Uitleg XML-schema · Stap 3: Validatie · Stap 4: Aanmelden

Algemene informatie

Aanbieden van de XML-feed

De XML-feed dient door het uitzendbureau gehost te worden. Doorgaans gebeurt dit door het bestand toe te voegen aan de website. Uitzendbureau.nl zal het bestand dan benaderen via een HTTP-request.

Uitzendbureau.nl gebruikt flexibele ip-adressen. Het bestand dient dus toegankelijk zijn voor ieder ip-adres. Wil je liever niet dat dit bestand publiekelijk benaderbaar is, dan kun je deze authorisatie implementeren.

Toegestane (X)HTML-tags

Bij sommige XML-elementen is het toegestaan om (X)HTML-tags te gebruiken. Bij de betreffende elementen wordt dit aangegeven.

Niet alle tags zijn toegestaan. Niet toegestane tags worden verwijderd. Daarnaast worden ook alle attributen verwijderd. De volgende tags zijn wél toegestaan:

Hoe (X)HTML-tags en vreemde karakters te gebruiken

HTML-tags en vreemde karakters kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in een XML-bestand. De gemakkelijkste manier is om CDATA te gebruiken. Je kunt CDATA bij ieder veld gebruiken, ook als er geen HTML of vreemde karakters in staan.

<description>
    <![CDATA[
        <p>Vanwege exponenti&euml;le groei zijn wij op zoek naar nieuwe monteurs.</p>
    ]]>
</description>

Zorg ervoor dat je, ook binnen CDATA, vreemde karakters omzet naar HTML-entiteiten.

Normaal gesproken zijn HTML-entiteiten in het formaat &euml; niet toegestaan in XML. Wij zetten deze entiteiten echter automatisch om naar numerieke entiteiten, waardoor je dit formaat gewoon kunt gebruiken.

Bestandsformaten

Het gebruik van vreemde karakters kan problemen opleveren bij het valideren van het XML-bestand en de juiste weergave op Uitzendbureau.nl. Bij het gebruik van zulke karakters is het van belang de juiste encodering aan te geven. Een XML-bestand kan bijvoorbeeld gecodeerd zijn als UTF-8 of ISO-8859-1, afhankelijk van het programma waarmee het bestand gegenereerd wordt.

Als je bestand bijvoorbeeld ingedeeld is als UTF-8, dan gebruik je als XML-header:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

Duidelijk! En nu?

Bekijk de uitleg van het XML-schema.